skieen, snowboard, rodeln


Skieen ,Snowboard, Rodelen etcNiet alleen voor skiërs en snowboarders, maar ook voor rodelaars, langlaufers, winterwandelaars en toeschouwers van het bobslee-, skeleton- en springschansspektakel. Nieuwe liften, nieuwe besneeuwingsinstallaties , meer kinderlanden en gemoderniseerde ticketsystemen, zorgen voor een enorme kwaliteitsverbetering. Krachtige verlichtingssystemen zorgen drie avonden per week voor extra pret op 17 hellingen. Dat is nergens anders in Duitsland te vinden. Van december tot en met maart vindt u hier het grootste sneeuwplezier ten noorden van de Alpen!

Skiliftcarrousel Winterberg

Hier is sneeuwpret en wintersport van het hoogste niveau. Beginnende wintersporters en ouders met kinderen zullen de negen comfortabele stoeltjesliften waarderen, die de wintersporters snel en veilig weer naar boven brengen.


Ook bij de besneeuwing en het optimaal prepareren van de pistes past de skiliftcarrousel de modernste technieken toe.

Ronduit sprookjesachtig. Zo ervaren kinderen de wintersportdagen bij de skiliftcarrousel. Over het complete Herrloh strekt zich een bontgekleurd kinderland uit. Ook op de Remmeswiese zijn allerlei kleurrijke figuren, torens en een ‚vliegend tapijt’. Superpret voor de kleine sneeuwkabouters bieden de twee rodelhellingen met rodelilft.


Baanverlichting & après-ski


De skiliftcarrousel Winterberg heeft in deze regio verreweg de meeste mogelijkheden voor avondskien met baanverlichting. Woensdags, vrijdags en zaterdags gaat de skipret tot diep in de avond door. Het rijke aanbod aan après-ski-mogelijkheden en vette huttenfeesten maken de trip naar de sneeuw tot een ware belevenis.Funpark


In het funpark van de skiliftcarrousel Winterberg laten de verschillende 'obstacles’ voor boarders van elk niveau niets te wensen over. Natuurlijk kunnen de snowboarders ook relaxed een beetje carven of cruisen. Er zijn zoveel ‚runs’, dat je ze amper op een dag allemaal kunt proberen.


Gegevens


Hoogte boven N.A.P.: 630 – 820 m

Lengte pistes: 10 km gemakkelijk, 9 km gemiddeld, 1,2 km zwaar

Liften: 11 stoeltjesliften, 13 sleepliften, 3 transportbanden

Besneeuwde hellingen: 28

Verlichte hellingen: 14

Rodelliften: 2, rodelhellingen: 2

Lengte loipe: 100 km